Britanicii cer ajutorul primarului Londrei să îi scape de cerşetorii romi

Zeci de cerşetori români, evacuaţi de către poliţie din Marble Arch luna trecută, au instalat o nouă tabără la mai puţin de 50 de metri distanţă, în zona Park Lane din centrul capitalei britanice.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 20:31
Britanicii cer ajutorul primarului Londrei să îi scape de cerşetorii romi

Boris Johnson a primit miercuri mai multe sesizări din partea cetăţenilor şi turiştilor. „Chiar îmi pare rău pentru ei, dar domnul Johnson ar trebui să facă ceva pentru că trebuie să apere o imagine înaintea Jocurilor Olimpice”, a declarat un turist.

Cei aproximativ 50 de cerşetori români dorm în tufişuri, în zona Mayfair, intens frecventată de turişti, în apropierea celor mai exclusiviste hoteluri şi restaurante din Londra. Grupări infracţionale par să îi aducă din România înainte de Jocurile Olimpice, aceştia fiind „repartizaţi” în grupuri de cerşetori, hoţi de buzunare şi prostituate, potrivit London Evening Standard.

Un britanic fără adăpost a declara zilele trecute  că a devenit prea periculos să dormi în centrul Londrei, din cauză că grupuri de români înarmaţi cu cuţite organizează jafuri. Consiliul Local a organizat o reuniune a agenţiilor locale, la care au participat şi reprezentanţi ai Foreign Office şi ai Ambasadei României, repatriind recent 18 persoane în România.