Brazilienii protestează de la un capăt la altul al ţării: Bătăi cu poliţia şi multe arestări VIDEO

Valul de proteste ce a pus stăpânire pe Brazilia continuă să facă victime. Cel puţin 30 de oameni au ajuns la spital în Rio de Janeiro după ce poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene în manifestanţi

21 iun. 2013, 05:52
Brazilienii protestează de la un capăt la altul al ţării: Bătăi cu poliţia şi multe arestări VIDEO

Cel puţin 30 de oameni au ajuns la spital în Rio de Janeiro după ce poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene în manifestanţi. Conform mass media braziliană o persoană a murit după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de manifestanţi.

În peste 80 de oraşe din ţară oamenii au ieşit pe străzi pentru a reclama guvernul corupt şi lipsa investiţiilor în serviciile publice.

Sute de mii de manifestanţi au mărşăluit la Rio de Janeiro şi Sao Paulo, iar în Belen protestatarii au încercat să intre în prefectură şi au atacat oficialii locali cu pietre. În urma incidentului zeci de oameni au fost arestaţi.

În urma noilor proteste violente preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a decis să-şi anuleze vizita oficială din Japonia şi a cerut o reuniune de urgenţă a guvernului.

De la începutul lunii Brazilia se confruntă cu un val de mişcări sociale. Dacă iniţial protestele au fost cauzate de scumpirea tarifelor la transportul în comun, cu timpul acestea au fost îndreptate contra guvernului. Oamenii acuză corupţi din guvern precum şi faptul că cheltuie bani pe reconstrucţia celebrului stadion Maracana.