Brazilia şi Italia, primele semifinaliste la Cupa Confederaţiilor. Vezi golul superb al lui Neymar

Brazilia - Mexic 2-0 şi Italia - Japonia 4-3 au fost rezultatele în urma cărora Squadra Azzura şi selecţionata cariocas s-au calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor. În partida cu mexicanii, brazilianul Neymar a înscris în minutul 9 un gol superb.

20 iun. 2013, 05:41
Brazilia şi Italia, primele semifinaliste la Cupa Confederaţiilor. Vezi golul superb al lui Neymar

Pe Arena Pernambuco, din Recife (Brazilia), în meci contând pentru grupa A a Cupei Confederaţiilor la fotbal, vicecampioana europeană, Italia, a învins, după o încleştare dramatică, Japonia, cu scorul de 4-3 (1-2), partida având mari şanse să fie desemnată cea mai frumoasă a competiţiei din Brazilia, potrivit Agerpres.

Japonezii au condus cu 2-0, au fost conduşi cu 3-2, au egalat, au trimis de 3 ori balonul în bară, creând mari probleme adversarilor, într-un meci care a avut de toate: 2 penalty-uri, un autogol şi răsturnări de scor cât într-un întreg turneu. Italienii, având în spate o mare tradiţie şi nervii mai tari, au făcut faţă, în cele din urmă, unor adversari parcă fără splină, câştigând meritat.

Pentru Italia, care astfel şi-a asigurat calificarea în semifinale, alături de Brazilia, au marcat Daniele De Rossi (min. 41), Atsuto Uchida (50, autogol), Mario Balotelli (min. 52, din penalty) şi Sebastian Giovinco (86), în timp ce asiaticii au înscris prin Keisuke Honda (21, din penalty), Shinji Kagawa (33), Shinji Okazaki (69).

Kagawa a fost desemnat omul meciului de către FIFA.

„Finala” grupei A, Italia-Brazilia, se dispută sâmbătă, 22 iunie, la Salvador (ora 22,00, ora României, în direct pe TVR), miza pentru cele două echipe, deja calificate, fiind ordinea în grupă şi, deci, adversarul din semifinale, ambele dorind, probabil, să evite Spania.

Într-o altă partidă jucată miercuri, Brazilia a învins Japonia cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Neymar (min. 9) şi Jo (min. 90+3).

Golul superb marcat de Neymar