Brazilia în urma dezastrului: Mii de sinistraţi, apă şi noroi după inundaţiile devastatoare VIDEO

Brazilia îşi revine după inundaţiile devastatoare din ultimele zile. Cel puţin 1.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele, trei au murit şi câteva zeci sunt încă daţi dispăruţi.

07 ian. 2013, 07:35
Brazilia în urma dezastrului: Mii de sinistraţi, apă şi noroi după inundaţiile devastatoare VIDEO

O mare parte din ape s-au retras. Însă au lăsat în urmă un decor dezolant. Multe drumuri sunt încă acoperite de apă şi noroi. Viitura i-a luat prin surprindere pe oameni, care nu au avut timp să ia mai nimic din case.

„Am pierdut tot din casă, apa a acoperit inclusiv acoperişul şi toate lucrurile mele sunt sub apă. Era în toiul nopţii când mi-am dat seama de inundaţie. Am fugit din casă şi am salvat un copil în vârstă de trei luni”, a povestit unul dintre cei care au fost afectaţi de inundaţiile devastatoare.

„Lucrurile din magazinul meu sunt împrăştiate peste tot. Grilajul de fier de acolo este tot de la magazinul meu. Am pierdut tot”, a povestit un alt localnic.

Echipele de salvare încearcă încă să găsească supravieţuitori, în timp ce guvernul caută adăposturi temporare pentru sinistraţi.

„Circa 500 de case au fost avariate de inundaţii, 1.000 de oameni evacuaţi. Am reluat deja alimentarea cu apă şi curent electric. Dar 240 de oameni nu au încă adăpost”, a relatat o oficialitate locală.

Guvernul a alocat 30 de milioane de dolari pentru reconstrucţia infrastructurii în zonă.