Brădişteanu: Băsescu m-a RUGAT să merg în Turcia pentru Florin Cioabă. Starea lui este FOARTE GRAVĂ

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, nu poate fi operat în acest moment, după cele două atacuri de cord suferite în Antalya, potrivit medicului Şerban Brădişteanu. După ce a evaluat starea sănătăţii Regelui Cioabă, Brădişteanu a subliniat că acesta va urma un tratament medicamentos. Totodată, Şerban Brădişteanu a declarat că nu doar familia regelui Cioabă i-a solicitat ajutorul, ci însuşi preşedintele Traian Băsescu.

15 aug. 2013, 13:50
Brădişteanu: Băsescu m-a RUGAT să merg în Turcia pentru Florin Cioabă. Starea lui este FOARTE GRAVĂ

Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

Întrucât starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite o intervenţie chirurgicală, medicii care îl îngrijesc au hotărât să-l supună unui tratatament medicamentos, sub atentă supraveghere şi monitorizare, a precizat Brădişteanu.

Este în comă indusă medicamentos, pentru a fi liniştit. Am făcut evaluarea, astăzi ar fi noi investigaţii. Starea sănătăţii este mult prea fragilă, adică organismul este fragil şi nu ar putea suporta o operaţie pe cord deschis„, a spus medicul Şerban Brădişteanu, după ce l-a evaluat, în Antalya, pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă.

Medicul a adăugat că Florin Cioabă trebuie reechilibrat şi abia apoi ar putea fi transportat la Bucureşti, pentru a fi operat.

Am reconfigurat tratamentul, când va fi echilibrat, va putea fi transportat în ţară. Acum este în stare gravă„, a precizat Brădişteanu.

Medicul Şerban Brădişteanu a punctat că a mers în Antalya atât la solicitarea familiei regelui Cioabă, cât şi la rugămintea preşedintelui Traian Băsescu. „Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, a spus Brădişteanu, care a adăugat că toate costurile deplasării sale au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

„Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare”, a precizat medicul.

Şerban Brădişteanu a mai spus că circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de „stupoare cerebrală”. De asemenea, capacitatea de contracţie a inimii este redusă, dar Florin Cioabă recuperează zilnic, iar infarctul i-a afectat şi rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adăugat că intervenţia promptă şi profesionalismul medicilor din Turcia au făcut ca Florin Cioabă să înceapă să recupereze după infarct, dar starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Brădişteanu a precizat că a avut o cooperare foarte bună cu echipa medicală care îl îngrijeşte pe Florin Cioabă în Antalya, din care fac parte neurologi, cardiologi, internişti, anestezişti, şi în continuare va ţine legătura permanent cu aceştia.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct şi este în comă indusă, la un spital din Antalya.

„Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (luni după-amiază, n.r.), el se ştia cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari şi asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineaţă şi era foarte agitat, iar acum ştiu că este într-o comă indusă medical”, spunea atunci Dorin Cioabă, care se afla în Turcia.

Secretarul general al Asociaţiei Ţiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, declara marţi, pentru Mediafax, că Florin Cioabă este „în stare foarte gravă”.

„Este în stare foarte gravă. A consumat apă rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, şi apoi la climă. A făcut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au băgat o sârmă, adică un stent”, a spus Stănescu.