Boureanu: Nu văd niciun viitor al ARD. Nu a mers, a fost o decizie proastă

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri, înainte de Colegiul Director al PDL, că nu vede niciun viitor al ARD şi că toţi democrat-liberalii au crezut că poate să facă "dintr-un partid cu coloană vertebrală şi trei partide fantomă o alianţă", dar nu a mers.

14 dec. 2012, 10:33
Boureanu: Nu văd niciun viitor al ARD. Nu a mers, a fost o decizie proastă

Am crezut că putem să facem dintr-un partid cu coloană vertebrală şi cu membri în toată ţara şi alte trei partide fantomă o alianţă care să meargă. NU a mers. Obiectivul nostru a fost să luăm peste 20%. Am fost un pic sub obiectiv, dar asta e realitatea. Nu văd niciun viitor al Alianţei, nu vreau să se supere nimeni pe mine. A fost o decizie pe care am luat-o toţi, în unanimitate, dacă nu mă înşel, dar azi tragem linie: s-a dovedit o decizie proastă, alianţa nu a mers”, a spus Cristian Boureanu.

Boureanu a spus însă că cooptarea copreşedinţilor ARD Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, Mihail Neamţu în PDL ar fi o soluţie bună: „Venirea lui Mihai Răzvan Ungureanu, chiar şi a lui Neamţu, şi a lui Pavelescu este o decizie corectă, dar nu depinde de noi. La noi sunt bineveniţi, nu ştiu ce decizie vor lua dânşii”.

Boureanu a mai arătat că nu este recomandat ca actuala conducere a partidului să-şi depună mandatul deoarece urmează o perioadă în care noul legislativ trebuie să se organizeze.

Cred că vom avea o Convenţie naţională. nu ştiu dacă e momentul acum pentru depunerea mandatului actualei conduceri când partidul se organizează pentru începerea noului Parlament, când va trebui să avem negocierile pentru comisii să lăsăm acum partidul fără conducere. În mod sigur va fi o convenţie naţională undeva în luna martie„, a adăugat Boureanu.

Liderii centrali şi judeţeni ai PDL s-au reunit vineri, în Colegiul Director, prima şedinţă a PDL după eşecul înregistrat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Şi după alegeri, ex-vicepreşedintele Cristian Boureanu a catalogat „inventarea ARD” drept „o mare prostie”. „În viaţă, prostia se plăteşte”,a precizat Boureanu.