Bono a denunţat flagelul „ucigător” al corupţiei, într-un discurs la Banca Mondială

Corupţia este "cel mai ucigător" flagel din lume, a declarat miercuri starul rock irlandez Bono, în cadrul unei conferinţe privind sărăcia la sediul Băncii Mondiale (BM), unde şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea şi în legătură cu impactul aşa-numitului "vârf fiscal" din Statele Unite, relatează AFP.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 09:02
Bono a denunţat flagelul „ucigător” al corupţiei, într-un discurs la Banca Mondială

Toată lumea de aici ştie că cel mai mai ucigător flagel dintre toate este corupţia, mai rău decât SIDA, tuberculoza sau malaria„, a declarat Bono, liderul trupei U2 şi cofondator al organizaţiei nonguvernamentale ONE, care luptă împotriva sărăciei.

„Nu este vorba doar de corupţia de la sud de Ecuator, ci şi de idei corupte de la nord de Ecuator sau chiar de corupţie reală la nord de Ecuator”, a declarat Bono, la Washington, în timpul unui schimb de opinii de o oră cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.

Potrivit lui Bono, care şi-a condimentat intervenţia cu glume, a garanta transparenţa ar reprezenta cel mai mare „accelerator” pentru lupta împotriva sărăciei, scrie agerpres.ro.

În faţa unei audienţe cucerite, starul rock şi-a exprimat totodată teama privind consecinţele asupra ţărilor sărace ale „vârfului fiscal” care se profilează în SUA şi care desemnează cura de austeritate forţată care ameninţă ţara până la sfârşitului anului în lipsa unui acord în Congres.

„Există suficientă suferinţă venită de la criza economică, de la recesiune, şi mai există şi acest ‘vârf fiscal’ care este o adevărată ameninţare”, a declarat Bono, adăugând că sute de mii de persoane din întreaga lume vor vedea cum programul de ajutor pentru ele va fi redus dacă această ameninţare se va concretiza.

„Ştim că este nevoie de reduceri bugetare, însă nu de reduceri care costă vieţi”, a afirmat el.