Bolnavii urlă de durere în spitale din cauza lipsei morfinei şi a citostaticelor VIDEO

Bolnavii urlă de durere în spitale. O spune chiar un cadru medical de la Institutul Oncologic Fundeni. Lipsa morfinei şi citostaticelor ieftine i-a lovit pe cei mai bolnavi dintre români. Ei spun că la vremuri de criză, soluţiile sunt la fel: medicamentele se dau pe sub mână.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 12:01
Bolnavii urlă de durere în spitale din cauza lipsei morfinei şi a citostaticelor VIDEO

Bolnavii de cancer nu mai găsesc citostatice în spitale. Pacienţii sunt nevoiţi să aştepte pentru tratamentul indispensabil lor. O echipă România TV a filmat la Institutul Oncologic Fundeni, unde pacienţii şi familiile lor sunt disperaţi din cauza lipsei morfinei şi citostaticelor.

În spital, o asistentă povesteşte că nu mai poate calma durerile bolnavilor de cancer. „Sunt pacienţi care au dureri groaznice. Urlă”, povesteşte o asistentă.

Nu numai morfina a dispărut din spitale. Au dispărut şi citostaticele cele mai ieftine, povesteşte un alt cadru medical.

Pacienţii disperaţi se plimbă fără ţintă prin curtea spitalului. Spun că lipsa medicamentelor esenţiale pentru bolnavii de cancer a reinventat şpaga.

Angajaţii fundaţiei care-şi are sediul în spital spun că problemele sunt vechi, dar ele s-au agravat în ultima perioadă.

URMĂRIŢI UN MATERIAL VIDEO FILMAT CU CAMERA ASCUNSĂ