Boldea, la România TV: Sunt în Kenya. Preşedintele are dreptate. Voi merge la consulat

Deputatul Mihail Boldea a intervenit telefonic duminică la România TV, la scurtă vreme după declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la cazul său, şi a anunţat că săptămâna aceasta se va întoarce în ţară. Boldea a spus că se află în Kenya şi luni dimineaţă va merge la consulat.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 16:07
Boldea, la România TV: Sunt în Kenya. Preşedintele are dreptate. Voi merge la consulat

Mihail Boldea se află în Kenya şi este pregătit să meargă la consulat pentru actele necesare întoarcerii sale în ţară. Deputatul a făcut aceste declaraţii, în direct, la România TV, în emisiunea România Exclusiv.

Mâine (luni n.red.) dimineaţă voi căuta biletele de avion pentru a ajunge în ţară„, a declarat Boldea.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu care a spus că nu există nici un interes să fie reţinut pe teritoriul altui stat, Boldea răspuns: „Preşedintele are dreptate. Aşa voi face, nu vreau să ajung pe mâna autorităţilor kenyote fiindcă nu-mi doresc acest lucru. Vreau să merg la consulat cum ajung la Nairobi şi o să rămân acolo până când o să am biletul de avion, în condiţiile în care, am înţeles, că sunt dat pe Interpol (…) Merg la consulat pentru a mi se face formele consulare ca, apoi, împreună cu consulul să-mi iau bilet de avion, să fiu însoţit la avion şi să mă întorc în ţară. Nu aştept autorităţile din România, vin eu. Autorităţile române sunt reprezentate de consul. Ajung la consulat, fac rezervarea la avion, mă urc în avion şi vin. Am nevoie de hârtii de însoţire în condiţiile în care sunt urmărit internaţional.

Deputatul a spus că a plecat din ţară în condiţiile în care nu avea „nici o informaţie” din care să rezulte că urmează să i se ridice imunitatea şi „nici o informaţie” despre ce avea să se petreacă în zilele următoare plecării sale din ţară.

Boldea a precizat că, din decembrie şi până acum, a plecat de 30 de ori din ţară şi nimeni nu l-a împiedicat să facă acest lucru. „Nu vreau să mă sustrag. Asist cu stupoare la această paradă de declaraţii pe care le fac organele statului ca să arate cât de credibile sunt„, a acuzat Boldea.

El a reclamat faptul că a fost bătut la DIICOT Galaţi şi a arătat că el nu vrea să dea declaraţii acolo. „Toţi procurorii de la DIICOT Galaţi sunt cumetri. Cui să mă plâng acolo? Cum să fac? Vreau să fiu anchetat corect de procurori independenţi si obiectivi care să aplice corect justiţia, nu legea pumnului„, a spus deputatul.

Boldea a mai arătat că nu a plecat „de frică din ţară”, iar plecarea sa nu are legătură cu audierea şi reţinerea unor persoane.

„Eu mi-am văzut de treabă şi am plecat fiindcă nu aveam nicio obligaţie pe teritoriul României. Era obligaţia autorităţilor române să facă procedurile legal. (…) Nu am plecat din România de teamă. Dacă îmi era frică, nu mă întorceam săptămâna viitoare în ţară. Vreau să vin în ţară să lămuresc situaţia”, a completat deputatul.