Bogdan Chirieac: Preşedintele a SABOTAT privatizarea CFR Marfă

Analistul Bogdan Chirieac a declarat, vineri, la România TV, că ieşirea prin care preşedintele Traian îi cere explicaţii premierului Ponta cu privire la privatizarea CFR Marfă "reprezintă o palidă, foarte palidă replică la o mișcare a lui Victor Ponta".

RomaniaTV.net
26 iul. 2013, 11:04
Bogdan Chirieac: Preşedintele a SABOTAT privatizarea CFR Marfă

„Traian Băsescu, după procesul de privatizare, a început să spună verzi și uscate în legătură cu câștigătorul acelui proces, lucru care are și conotații juridice aparte. Spunând verzi și uscate despre cel care a câștigat, sigur că băncile se gândesc de mai multe ori să-i împrumute banii pentru această investiție, dacă președintele țării a spus că ăsta n-are, că o fi, că o păți, că nimeni nu cumpără, când face o investiție cu banii săi, că nimeni nu are 200 de milioane de euro în saltea”, a spus Bogdan Chirieac.

Analistul a subliniat că „președintele a sabotat procesul de privatizare”: „Cum l-a sabotat? A dat de înțeles că sunt lucruri necurate acolo și l-a pus în imposibilitate pe cel care a câștigat să mai adune bani de la bănci, și atunci, pe bună dreptate, domnul Ponta i-a spus: domnule, dacă e ceva care dumneata știi și noi nu știm, i-a aprobă-l dumneata în CSAT”.

„E o problemă de siguranță națională. Acum, domnul Băsescu vrea să scape de cartoful fierbinte, fiindcă eșecul privatizării CFR Marfă se pune la domnul Băsescu. Adică cum, nu vrei să convoci CSAT-ul pentru așa ceva. Păi până săptămâna trecută erai foarte preocupat de chestiunea asta”, a completat Bogdan Chirieac.