Boc: PNL, fără Crin Antonescu, poate fi prins într-o formulă de dreapta

Fostul premier Emil Boc spune că PNL, fără liderul său Crin Antonescu, poate fi prins într-o formulă de dreapta, care să asigure guvernarea României pentru următorii ani.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 10:56
Boc: PNL, fără Crin Antonescu, poate fi prins într-o formulă de dreapta

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa este posibilă o alianţă de dreapta care să includă şi PNL, dar fără Crin Antonescu.

„Crin Antonescu şi-a demonstrat propria incompetenţă şi incapacitate de a fi un lider autentic şi care să ofere perspectiva câştigării funcţiei prezidenţiale. De aceea, cred că PNL, fără Crin Antonescu, poate fi prins într-o formulă de dreapta şi care să asigure guvernarea României pentru următorii ani”, a spus Emil Boc.

Întrebat cum comentează propunerea Elenei Udrea ca dreapta să aibă un singur candidat, Emil Boc a răspuns că este o idee care va creşte forţa dreptei.

„E foarte clar că vorba românească «Unde-s doi puterea creşte» este valabilă şi în cazul partidelor de dreapta. Cu siguranţă, forţa dreptei va fi certă dacă va reuşi să îşi impună un singur candidat care să se bată cu candidatul PSD sau USL, pentru că este posibil ca cele două formaţiuni să candideze separat la prezindenţiale”, a mai spus Boc.

Potrivit acestuia, şi în Uniunea Europeană guvernele de dreapta au scos ţările din criză.

„Să nu uităm că în Uniunea Europeană în această perioadă de criză, fie că au fost guverne de dreapta sau stânga, soluţiile care au scos ieşirea din criză au fost soluţii de dreapta. Şi în perioada următoare, dacă dorim ca economia României să nu se prăbuşească, să nu dispară locurile de muncă, şomajul să nu crească şi să nu avem mai multe taxe, cum vor cei din PSD, e nevoie de o guvernare de dreapta în România. Sincer să fiu, am fost costernat să văd cum pot liberalii să sufere o asemenea umilinţă ascultându-l pe primul ministru cu câtă desconsiderare vorbea despre cota unică şi despre posibilitatea reducerii acesteia. Nu ştiu cât mai pot suporta liberalii, ca partid de dreapta, atâta umilinţă, ca partenerul de guvernare să sfideze principiile de dreapta, principiile care ţin o economie şi un stat în picioare, mă refer la cota unică, pilonul unei economii care generează locuri de muncă”, a adăugat fostul premier.