Blejnar s-a aranjat: Leafă mai mare pe o funcţie mai mică în grad

A fost dat afară de la conducerea Fiscului, dar va avea un salariu mai mare în aceeaşi instituţie. Sorin Blejnar a avut grijă să-şi înfiinţeze un post la Direcţia de Verificare a Marilor Averi. Aici, el va câştiga, potrivit departamentului Resurse Umane, un salariu cu 800 de lei mai mare decât cel de preşedinte ANAF, informează România TV.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 08:01
Blejnar s-a aranjat: Leafă mai mare pe o funcţie mai mică în grad

Ca preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar avea un salariu consistent de 4.900 de lei. Devenind şef la Direcţia de Verificare a Marilor Averi, Blejnar va primi, în mod paradoxal, 5.700 de lei. De altfel, chiar Blejnar a admis că noua sa funcţie, deşi mai mică în grad, este mai bănoasă.

Fostul preşedinte al ANAF poate rămâne mult şi bine pe noul post, statutul de funcţionar public conferindu-i o oarecare stabilitate faţă de schimbările de putere sau de conducere a ANAF.

„Există Legea funcţionarului public, iar numirea mea s-a făcut cu respectarea prevederilor legale”, a declarat Sorin Blejnar.

El a respins ideea că va rămâne conducătorul din umbră al ANAF, în timp ce Şerban Pop va fi un preşedinte doar cu numele.

„Sper să reuşească să colecteze mult mai mulţi bani decât am reuşit eu şi să ne încadrăm, la sfârşitul anului, în ţinta de deficit bugetar pentru că este un an dificil”, a conchis Blejnar.