Blănculescu: Încheierea acordului stand-by cu FMI, veste bună pentru România

"Încheierea acordului stand-by cu Fondul Monetar Internațional, demarat în anul 2011, este o veste buna pentru Romania, certifică rezultatele economice bune avute de România în ultimul an, și confirmă eforturile întreprinse de Guvern în privința respectării țintelor stabilite în acord", a declarat Ionel Blănculescu, consilier al primului-ministru, Victor Ponta, aflat in delegatia care il insoteste pe primul ministru in vizitele din statele asiatice.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 08:49
Blănculescu: Încheierea acordului stand-by cu FMI, veste bună pentru România

„Am luat act cu satisfacție de decizia Consiliului Director al FMI privind încheierea Acordului stand-by cu Fondul Monetar Internațional, demarat în anul 2011. Încheierea acestui acord este o veste buna pentru Romania, certifică rezultatele economice bune avute de România în ultimul an, și confirmă eforturile întreprinse de Guvern în privința respectării țintelor stabilite în acord.

Aceste ținte au fost atinse în condițiile realizării unei creșteri economice sustenabile, a treia din Uniunea Europeană, dar și a stopării politicilor iresponsabile ale fostei guvernări, în urma cărora populația a fost supusă la privațiuni fără precedent pentru orice alt stat din Europa.

Prin încheierea acestui acord este marcată, totodată, și stabilizarea economică a României, ca urmare a măsurilor întreprinse de Guvernul USL în ultimul an. Dată fiind decizia Boardului FMI, România are dreptul să spere la consolidarea și creșterea încrederii investitorilor și piețelor internaționale în economia țării noastre.

Încheierea actualului Acord stand-by permite Guvernului concentrarea în perioada următoare pe noi politici privind atragerea de investiții și fonduri europene”, a declarat Ionel Blănculescu, consilier al primului-ministru, Victor Ponta, aflat in delegatia care il insoteste pe primul ministru in vizitele din statele asiatice.

Boardul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a declarat încheierea cu succes a acordului României cu FMI, cel de al doilea acord de tip stand-by, constatând îndeplinirea tuturor ţintelor importante, a acţiunilor prealabile şi remarcând progresele stabilităţii macroecnomice şi pe calea reformelor structurale, a declarat în noaptea de miercuri spre joi, la Bruxelles, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.