Blaga şi Roberta: Sesiunea extraordinară poate fi convocată DOAR de preşedinţii Camerelor

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au declarat marţi că o sesiune extraordinară poate fi convocată doar de către cei doi preşedinţi ai Camerelor şi că vor face contestaţie la Curtea Constituţională.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 13:44
Blaga şi Roberta: Sesiunea extraordinară poate fi convocată DOAR de preşedinţii Camerelor

Vasile Blaga a invocat articolul 66 din Constituţie potrivită căruia convocarea Camerelor în sesiune extraordinară se face doar de către preşedinţii acestora. „Au fost 7 colegi care au convocat Biroul Permanent şi nici măcar nu au îndeplinit condiţiile formale pentru convocarea Biroului. Nu au motivat în niciun fel şedinţa. Este complet ilegală convocarea domniilor lor, voi face în primul rând o plângere penală faţă de domnul Chelaru care a semnat azi un act ilegal, iar noi (Blaga şi Anastase – n.r.) vom contesta la Curtea Constituţională acest act complet ilegal”, a spus Blaga.

La rândul său, Roberta Anastase a apreciat că revocarea preşedinţilor unui for legislativ se poate face doar la propunerea grupurilor parlamentare din care acesta face parte.

„Convocarea Biroului Permanent s-a făcut într-un mod ilegal, pornind de la tema Biroului Permanent până la modalitatea de desfăşurare a acestora. Sesiunea extrordinară nu se poate convoca decât sub semnătura celor doi preşedinţi”, a mai spus Anastase.

Întrebat dacă este posibil ca în această seară să existe doi preşedinţi la Camera Deputaţilor şi doi la Senat, Vasile Blaga a precizat că „este foarte posibil”. Roberta Anastase a adăugat: „Din păcate”