Blaga: Nu trebuie ca PDL să intre la guvernare până în 2016. Am fi un partid-balama pentru PSD

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat duminică, la România TV, că democrat-liberalii trebuie să stea în opoziţie până în 2016 şi să nu intre la guvernare în eventualitatea ruperii USL deoarece ar risca să se transforme într-un "partid-balama", de importanţă secundară.

24 feb. 2013, 19:44
Blaga: Nu trebuie ca PDL să intre la guvernare până în 2016. Am fi un partid-balama pentru PSD

Blaga a afirmat, într-o emisiune România TV, că ar fi o eroare ca PDL să aştepte ruperea USL în speranţa că ar putea reveni la guvernare alături de liberali sau social-democraţi.

Ce este acum USL? O alianţă cu două mari partide şi alte două partide-balama. În cazul ruperii USL, în care nu cred şi nici nu o doresc  pentru că vreau să plătească pentru promisiunile neonorate, PSD poate are singur majoritatea cu UDMR, cu care se află în relaţii bune, şi cu minorităţile. Să mă aliez cu PSD doar ca să am doi-trei miniştri înapoi?” a spus Vasile Blaga.

Acesta a arătat că va prezenta şi la Convenţia Naţională proiectul său de rămânere în opoziţie până în 2016, perioadă în care partidul să fie reconstruit şi să devină capabil să câştige alegerile. „Eu voi propune ca partidul să nu intre la guvernare până în 2016, să facem opoziţie USL şi să ne întărim poziţia de partid de centru-dreapta„, a spus liderul PDL.

Blaga a apreciat că o intrare la guvernare în urma ruperii USL, ar fi o variantă facilă, dar riscantă pentru democrat-liberali. „Dacă doresc varianta uşoară, să meargă pe varianta uşoară. Eu le propun muncă (…) Eu îmi doresc un partid puternic. Altfel am fi un partid-balama pentru PSD”, a spus Blaga.

Comentariile preşedintelui PDL au fost o reacţie la o declaraţie făcută duminică de către Elena Udrea.

„Nu-mi doresc un PDL balama, nu-mi doresc un partid moale, sunt pregătită să readuc partidul la guvernare, fie la alegerile generale, fie înainte de acestea, în varianta în care USL se va rupe. Dar vreau ca PDL să vină la guvernare ca un aliat puternic şi cu oameni puternici, demni şi pregătiţi să guverneze„, a declarat Udrea, citată de către agenţia Agerpres.