Blaga, despre candidatura Monicăi Macovei: Partidul nu poate fi condus prin corespondenţă

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, joi, că viitorul preşedinte al partidului trebuie să ducă o bătălie internă. Referitor la posibila candidatură a Monicăi Macovei la şefia PDL, Blaga a spus că un partid nu se conduce prin corespondenţă. 

21 feb. 2013, 12:16
Blaga, despre candidatura Monicăi Macovei: Partidul nu poate fi condus prin corespondenţă

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Monica Macovei în legătură cu intenţia acesteia de a candida la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga a răspuns: „Nu, dar asta fiecare hotărăşte singur, dacă depune sau nu o moţiune. Ştiu, cred că va veni o moţiune şi din zona respectivă, a spus-o încă de marţi. Competiţia este foarte binevenită”.

Blaga a adăugat că nu ştie, însă, cine va conduce moţiunea respectivă, deoarece partidul nu poate fi condus de pe poziţia de europarlamentar.

„Cine va conduce moţiunea respectivă? Nu ştiu, pentru că nu cred că poţi fi şi preşedinte de partid de pe poziţia de europarlamentar. Dacă câştigi până la urmă o astfel de cursă, de bătălie internă, trebuie până la urmă să stai în Bucureşti, pentru că partidul nu poate fi condus prin corespondenţă”, a arătat Blaga.

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat miercuri, într-o conferinţă, că Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL şi probabil va depune o moţiune în acest sens.

„Partidul la ora actuală are nevoie şi de Vasile Blaga, şi de Elena Udrea, şi de Monica Macovei, are nevoie de toată lumea laolaltă şi cred că are la ora actuală înţelepciunea de a corobora cele trei variante, cu mandat clar – se poate contura o variantă, vii cu trei lucruri posibile, trei moţiuni diferite şi aplicabile, poţi decide la un moment dat să te duci pe toate trei odată”, a spus Florea, arătând că „probabil” Monica Macovei va depune o moţiune.

CITEŞTE ŞI: Lupta din PDL. Negocierile pentru REGULILE JOCULUI. Planul Blaga vs. planul Udrea