Blaga cere DEMISIA lui Corlăţean: Trebuia să-şi organizeze instituţia. E la a doua abatere

Vasile Blaga cere demisia ministrului de Externe pentru modul în care a gestionat situaţia creată de accidentul din Muntenegru. Preşedintele PDL a precizat la România TV că este inadmisibil faptul că premierul a fost informat de către secretarul de stat Arafat şi nu de către ministrul de Externe despre tragedia din Muntenegru.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 10:55
Blaga cere DEMISIA lui Corlăţean: Trebuia să-şi organizeze instituţia. E la a doua abatere

„Nu putem să nu remarcăm neprofesionalismul şi acţiunea întârziată a MAE şi nu e pt prima dată când reacţionează aşa. Nu se poate ca la două ore după accident ministrul de Externe să transmită comunicate despre performanţele fotbalistice ale domniei sale. E inadminisbil ca premierul să nu fie informat de ministrul de Externe”, a declarat Vasile Blaga.

Potrivit liderului PDL, principalul scop al lui Corlăţean era să organizeze Ministerul de Externe, astfel încât mecanismele de reacţionare să fie eficiente.

„Nu a luat măsuri, discutăm despre nenorocirea unor oameni. Treaba unui demnitar este de a organiza instituţia ca atare. Nu se poate: nu ai la faţa locului… în capitala Muntenegrului ai ataşaţi pe zona politică, diplomatică. Domnul Prim-ministru cere ca lucrurile să nu fie politizatre, dar foloseşte această tragedie ca o oportunitate politică. E la a doua abatere domnul Corlăţean, ne aducem aminte de cele întâmplate în Algeria. Există rezerva de cadre a PSD, va veni un om care e în stare să gestioneze astfel de probleme”, a adăugat Blaga.

Întrebat ce ar fi făcut în locul lui Titus Corlăţean, Blaga a afirmat că ar fi eficientizat comunicarea în interiorul aparatului ministerial şi guvernamental.

„Aş fi avut în permanenţă un sistem de comunicări în astfel de situaţii. Modul în care se confruntă cu o nenorocire, ştie fiecare om din minister ce este de făcut, are un caiet de bune practici, ştie cum să acţioneze, cu câţi oameni să acţioneze. Asta trebuia să facă şi dânsul”, a explicat Vasile Blaga.