Blaga cere demisia de onoare a Guvernului: „Azi am intrat în etapa a doua a loviturii de stat”

Vasile Blaga cere demisia "întregului Guvern", pentru comportamentul ministrului de Interne Ioan Rus, pe care îl acuză de "mistificarea" datelor care stau la baza referendumului. Nu Curtea Constituţională este responsabilă de amânarea validării referendumului, spune preşedintele PDL, ci guvernul, care prin ministrul Ioan Rus refuză să accepte situaţia. Conform lui Vasile Blaga, o dată cu restabilirea numărului de cetăţeni aflaţi pe listele electorale, începe "a doua etapă a loviturii de stat".

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 15:56
Blaga cere demisia de onoare a Guvernului: „Azi am intrat în etapa a doua a loviturii de stat”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, cere demisia întregului cabinet Ponta, pe care îl acuză de mistificarea datelor privind electoratul.

„PDL n-a contestat niciodată deciziile CCR. Modul în care USL a propria organizare a referendumului prelungeşte criza cu încă 40 de zile ceea ce ne va costa pe toţi. Decizia este imputabilă guvernului USL care îşi bate joc de români şi de statul de drept. Pe 29 iulie a avut loc un referendum organizat de USL. Regulile au fost impuse de USL. În 24 iulie Ioan Rus declara fără echivoc că potrivit listelor actualizate 18.292.514 sunt persoane cu drept de vot. Ieri a confirmat din nou această cifră. Azi, acelaşi minister a transmis o nouă adresă CCR în care spune că nu garantează aceatsă situaţie”, a declarat, joi, Vasile Blaga, adăugând că restabilirea datelor pe care se bazează scrutinul de duminică atrage după sine şi anularea alegereilor locale:

„Comportamentul Ministerului de Interne impune demisia de onoare a întregului guvern care a organizat acest referendum, desigur dacă mai are onoare. Conform deciziei de azi a Ministerului de Interne ar trebui anulate alegerile locale. Azi am intrat în etapa a doua a loviturii de stat: mistificarea datelor populaţiei României”.

Liderul democrat-liberalilor a făcut trimitere şi la costurile pe care le are criza politică.

„De la bun început, planul USL a încercat împiedicarea prin abuz a revenirii lui Traian Băsescu la Cotroceni, indiferent de rezultatul referendumului. Consecinţele sunt dramatice pt România. Instabilitatea ne-a costat 6 miliarde de euro, cele 40 de zile care urmează ne vor costa mult mai mult. Sunt bani plătiţi de noi toţi pentru că USL vrea să acapareze puterea politică. Pentru a-l menţine pe Crin Antonescu în fruntea ţării, USL e capabil să sacrifice toate realizările externe ale ţării”, a subliniat Blaga.