Blaga: Amânarea CCR e mult prea lungă. Băsescu poate cere un termen mai scurt VIDEO

Vasile Blaga cataloghează amânarea cu 40 de zile a pronunţării asupra validităţii referendumului drept una "mult prea lungă". Preşedintele PDL a declarat, vineri, că Traian Băsescu ar putea cere judecătorilor Curţii un termen mai scurt, adăugând că sunt posibile discuţii pe această temă între conducerea partidului şi preşedintele suspendat.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 09:09
Blaga: Amânarea CCR e mult prea lungă. Băsescu poate cere un termen mai scurt VIDEO

Vasile Blaga a declarat vineri că amânarea pronunţării Curţii Constituţionale asupra rezultatului referendumului pentru data de 12 septembrie este ,,mult prea lungă”, susţinând că Traian Băsescu are calitatea de a solicita judecătorilor CCR un termen mai scurt.

,,Aşa a hotărât Curtea şi nu noi, cei de la PDL putem solicita Curţii un termen mai scurt. Cred că domnul preşedinte ar putea să o facă, dar să vedem ziua de astăzi. Şi eu cred că amânarea este mult prea lungă. Mult prea lungă pentru economia românească”, a declarat, vineri, Vasile Blaga, citat de Newsin.

Liderul democrat-liberal a precizat că o discuţie cu Traian Băsescu pe tema solicitărării unui termen mai scurt ar putea avea loc astăzi. Conform lui Blaga, încă 40 de zile de interimat la Preşedinţia Republicii va avea efecte severe în economie:

,,Vedeţi lucrurile au mers foarte rău în ultimele două luni, în special în ultima lună. Vedeţi evoluţia leului, vedeţi evoluţia investiţiilor străine în ţară, vedeţi câte firme mari se retrag, vedeţi creşterea şomajului şi toate lucrurile astea se vor agrava în perioada următoare. Pentru că pe lângă lucrurile care ţin de o neîncredere generală în economia europeană acum, neîncrederea în România este şi mai mare, tocmai datorită acestor probleme pe care le avem în zona politică. Păcat că încă 40 de zile suntem în această instabilitate politică serioasă”.