Blaga: A apărut o anumită aroganţă din partea Elenei Udrea şi PDL a plătit rău la locale

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la România TV, că unii dintre foştii lideri ai partidului au dat dovadă de o anumită aroganţă în timpul guvernării Boc, dând-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar şi pe fostul premier Emil Boc. Pe de altă parte, Blaga susţine că nu există vreun motiv pentru care Udrea nu ar trebui lăsată să candideze la alegerile parlamentare din decembrie.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 16:34
Blaga: A apărut o anumită aroganţă din partea Elenei Udrea şi PDL a plătit rău la locale

Vorbind despre oportunitatea unei candidaturi a Elenei Udrea într-un colegiu din Neamţ, Blaga a spus că aceasta a avut performanţe notabile ca ministru al Dezvoltării Regionale, în pofida unor erori comise. „A apărut şi o anumită aroganţă din partea ei. Au fost greşeli şi în modul în care au fost prezentate măsurile luate şi am plătit rău de tot la locale„, a declarat Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberal a precizat că nu doar Elena Udrea a comis asemenea erori şi l-a criticat indirect şi pe fostul premier Emil Boc spunând că nu poate fi de acord că afirmaţii precum „Puşca şi cureaua lată, ce lefuri aveaţi odată!”.

Blaga a precizat totuşi că imaginea publică a unor democrat-liberali, inclusiv a Elenei Udrea, a suferit şi din considerente independente de ei. „Au fost o parte a liderilor din fostul Birou Permanent Naţional consideraţi a fi foarte apropiaţi preşedintelui Băsescu, precum Emil Boc, Roberta Anastase şi Elena Udrea, şi ca urmare a faptului că preşedintele era ţinta constantă a atacurilor, s-a lovit sistematic şi în ei. Nu spun că nu au greşit neripostând cum trebuie”, a spus Blaga la România TV.

Întrebat care ar fi motivele pentru care Udrea ar trebui să candideze din nou pentru Parlament, democrat-liberalul a răspuns printr-o altă întrebare: „Spuneţi-mi motivele pentru care nu ar trebui să candideze?”. Blaga a menţionat nivelul mare al absorbţiei al fondurilor europene pe programele gestionate de MDRT precum şi faptul că nimeni nu a putut dovedi că a încălcat legea în acordarea fondurilor.

„Dacă o organizaţie îi propune să candideze, ea va fi validată sau nu de electorat”, a mai spus Vasile Blaga.

Elena Udrea este îndemnată să candideze pentru un mandat de deputat într-un colegiu din judeţul Neamţ. Invitaţia a fost adresată de către liderul local Gheorghe Ştefan care s-a arătat a fi „onorat” de o candidatură în judeţul Neamţ a fostului ministru al Dezvoltării.