Blaga: Nu voi convoca sesiune extraordinară pentru revocarea preşedintelui Senatului

Vasile Blaga, preşedintele Senatului, a afirmat că nu va convoca o sesiune extraordinară prin care să fie revocat din funcţie deoarece solicitarea USL contravine Constituţiei şi Regulamentului acestei Camere.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 08:09
Blaga: Nu voi convoca sesiune extraordinară pentru revocarea preşedintelui Senatului

„Eu nu pot să convoc o sesiune extraordinară şi să pun pe ordinea de zi o astfel de doleanţă  atâta vreme cât nu respectă legea şi Constituţia. Nu o să pun pe ordinea de zi”, a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele Senatului a spus că revocarea unui preşedinte al uneia dintre cele două Camere este stipulată clar atât în Regulament, dar şi în jurisprudenţa Curţii Constituţionale. „Nu voi convoca o sesiune pe această temă pentru că este neconstituţional. Este decizia Curţii Constituţionale  care spune în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele unei Camere şi de asemenea Regulamentul nostru. Pur şi simplu nu o voi pune pe ordinea de zi”, a mai spus Blaga.

USL a depus cereri de revocare din funcţie a preşedinţilor celor două Camere al Parlamentului. Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că el nu va convoca sesiune extraordinară a Senatului pentru revocarea sa din funcţie, întrucât solicitarea în acest sens a USL este „neconstituţională şi nelegală”.

„Astăzi, la plenul de la Senat de la 17.00 vom cere revocarea lui Blaga, pe considerentul că majoritatea trebuie să fie reprezentată în fruntea acestui for”, au declarat sursele citate de Mediafax.