Blaga: Nu cred că Udrea pleacă din partid. M-a enervat când mi-a spus că face contestaţie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că nu crede că Elena Udrea şi gruparea sa vor pleca din PDL, însă a recunoscut că aceasta l-a enervat, la finalul Convenţiei, când i-a spus la ureche că va face contestaţie privind rezultatul alegerii liderului partidului.

25 mart. 2013, 06:23
Blaga: Nu cred că Udrea pleacă din partid. M-a enervat când mi-a spus că face contestaţie

„Nu, să fim serioşi”, a spus Blaga într-o emisiune televizată, întrebat dacă Udrea va pleca cu gruparea sa la formaţiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu sau îşi va înfiinţa un nou partid, Mişcarea Populară, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Udrea a primit răspunsul la contestaţie: Votul a fost PERFECT CORECT

Întrebat dacă îi va oferi acesteia şi grupării sale funcţii de conducere în partid pentru a nu pleca, Blaga a spus că el îşi doreşte ca toate curentele să fie reprezentate în structurile de conducere ale partidului şi că „vede două doamne” în patru dintre cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte ale partidului. Blaga a precizat însă că îl va susţine pe Gheorghe Flutur pentru funcţia de secretar general al PDL.

De asemenea, Blaga a precizat că nu a mai vorbit cu Udrea de la finalul Convenţiei, însă asta nu înseamnă că nu o va suna luni, adăugând că va încerca să vorbească şi cu Emil Boc. El a recunoscut că la finalul Convenţiei, după anunţarea rezultatelor, l-a enervat Elena Udrea când i-a spus la ureche că va face contestaţie.

Citeşte şi Sulfina Barbu: Echipa lui Udrea să recunoască înfrangerea şi să contribuie la consolidarea PDL

„Da, pentru că eu dacă aş fi pierdut la un singur vot, nu aş fi făcut nicio contestaţie”, a afirmat Blaga.

El a adăugat că i s-a părut nedrept din partea Elenei Udrea şi faptul că l-a catalogat că vrea să ducă partidul „cuiva” şi a amintit că el nu a plecat niciodată din PDL, în timp ce Udrea a fost cea care s-a plimbat prin PSD şi PNL.

Totodată, Blaga a arătat că partidul a avut o „Convenţie strânsă” având în vedere diferenţa de 300 de voturi între el şi Udrea, iar asta dovedeşte că nu a fost „aranjată”, aşa cum se spunea în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi Tabăra Udrea contestă din nou rezultatele Convenţiei: Contestăm până când suntem mulţumiţi

El a reiterat că votarea şi numărarea voturilor s-au făcut corect, iar reprezentaţii moţiunii Udrea din cele patru secretariate tehnice au votat procesele verbale, numai Cristian Petrescu nu l-a semnat pe cel final pentru că „a intervenit domnul Florin Popescu, care nu l-a mai lăsat să semneze”. Blaga a mai spus că toate punctele din contestaţiile echipei Elenei Udrea s-au lămurit.

„Nu se va rupe PDL. Pot să fie plecări, nu bag mâna în foc pentru nimeni”, a mai spus liderul democrat-liberal, adăugând: „Vă aduc aminte că în 2001 a plecat Petre Roman cu trei vicepreşedinţi din şase. Acum sper să nu plece nimeni din conducerea PDL”.

Citeşte Macovei: Nu am proiecte comune cu Blaga sau Udrea