Blaga, despre mesajul de ADIO al lui Băsescu: E decizia lui, i-o respect. Nu-l considerăm adversar

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni la TVR, că întotdeauna a respectat deciziile preşedintelui Traian Băsescu şi că relaţiile pe care le-a avut cu acesta au fost corecte.

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 20:18
Blaga, despre mesajul de ADIO al lui Băsescu: E decizia lui, i-o respect. Nu-l considerăm adversar

Referindu-se la anunţul preşedintelui privind despărţirea definitivă de PDL, Vasile Blaga a reafirmat că Traian Băsescu „nu a fost niciodată o piatră de moară pentru partid”, dimpotrivă a avut un rol foarte important în ascensiunea acestuia.

În acealaşi timp Blaga a spus că trebuie recunoscut şi rolul important pe care PDL l-a avut în viaţa politică a lui Traian Băsescu.

„Nu zic că Traian Băsescu m-a dezamăgit. E decizia preşedintelui, i-o respect. (…) Nu-l considerăm adversarul nostru. E decizia domniei sale”, a spus Blaga, adăugând ca este deschis colaborării cu preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seara, într-o postare video, pe un site de socializare, că a văzut finalul Convenţiei PDL şi spune „definitiv şi pentru totdeauna adio Partid Democrat”.

„Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna ‘Adio Partid Democrat’. Azi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. (…) Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu”,  a transmis Traian Băsescu în postarea video de pe site-ul de socializare.