Bizar: Sute de oi din Anglia marcate cu o „faţă zâmbitoare”. Nimeni nu poate găsi o explicaţie

Sute de oi, din mai multe ferme britanice, au fost marcate cu un simbol ciudat cu forma unei „feţe zâmbitoare”. Ciudata imagine a trezit interesul reţelelor sociale, mai multe cazuri fiind raportate în toată Anglia.

18 ian. 2013, 09:23

Fenomenul a început în localitatea Melton Mowbray, din Leichestershire, unde un îngrijitor a găsit peste 20 de animale cu acest simbol desenat pe lână, de o parte şi de alta a trunchiului. Ulterior, alte cinci ferme au fost afectate, inclusiv în Scoţia, în Perthshire, şi chiar la 800 de kilometri distanţă, în sudul Angliei, în Exter.

Fotografiile au fost postate pe Twitter, în încercarea de explicare a desenelor, sub hashtag-ul #creepysheep. Utilizatorii se întreabă cum este posibil ca simbolurile să apară la sute de kilometri depărtare unele de altele. În prezent există mai multe teorii, anumiţi oameni fiind de părere că este vorba de puteri supranaturale sau OZN-uri. Până şi fermierii au fost cuprinşi de acest mister, majoritatea neputând să îl explice.

Simbolurile au apărut pe animale alese aleatoriu, la fiecare dintre fermele afectate. Desenul seamănă cu o „faţă zâmbitoare”, cu doi ochi spiralaţi şi lungi, legaţi de o gură mare. Până acum, mai mult de 100 de animale ovine au fost afectate.

„Şoferilor şi trecătorilor nu le vine să creadă ceea ce văd. Mai multe persoane m-au întrebat ce se întâmplă. Animalele nu par afectate. Ele îşi continuă viaţa de zi cu zi. Seamănă cu cercurile din câmpuri, dar pe oi”, a declarat Ross Turner, primul fermier care a descoperit ciudatele semne, pentru Daily Mail.

 „Simbolurile par ciudate, dar aduc o schimbare drăguţă oilor. Nu te poţi abţine să nu râzi când le vezi pe câmp cu o faţă zâmbitoare pe spate”, a povestit Ellie Stokeld, un alt crescător afectat, din Middlesborough.