Bistriţa-Năsăud: 44 de localităţi rămase fără curent electric. 80 de secţii de votare, în beznă

Un număr de 44 de localităţi din Bistriţa-Năsăud au rămas, duminică seară, fără curent electric în urma unei furtuni puternice, astfel că circa 80 de secţii de votare sunt fără electricitate, numărătoarea voturilor urmând să se facă la lumina lumânărilor.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 19:31
Bistriţa-Năsăud: 44 de localităţi rămase fără curent electric. 80 de secţii de votare, în beznă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat că o furtună puternică s-a abătut asupra judeţului, la Telciu şi Cristeştii Ciceului căzând peste 20 de litri pe metru pătrat într-o oră, dar şi grindină.

Localităţile afectate de furtună se află pe Valea Ţibleşului, printre acestea numărându-se Târlişua şi Spermezeu, dar şi pe Valea Sălăuţei, la Salva, Romuli, Coşbuc.

„Sunt afectate, în total, 44 de localităţi, 120 de transformatoare, dar opt echipaje de la Electrica sunt pe teren, cu 16 oameni şi încearcă să remedieze rapid defecţiunile”, a declarat Rus.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ani Bob, a declarat, la rândul său, că sunt afectate şi circa 80 de secţii de votare, dar acestea au rămas fără curent electric după ce s-a încheiat procesul de votare, respectiv după ora 21.00.

„Estimând că avem câte două secţii de votare pe localitate, acest lucru înseamnă că avem circa 80 de secţii de votare fără curent. Nu e o problemă, sunt lumânări, pot face numărarea voturilor. Sper că nu vor fi probleme”, a declarat Ani Bob.