Bişniţă înfloritoare cu vaccinuri împotriva TBC pentru copii VIDEO

Disperarea de a-şi vaccina copiii împotriva TBC îi face pe părinţi să apeleze chiar la bişniţarii de vaccinuri. Dozele sunt cumpărate de pe piaţa neagră. Sunt comandate pe internet şi aduse din străinătate...fără reţetă.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 07:00
Bişniţă înfloritoare cu vaccinuri împotriva TBC pentru copii VIDEO

Teama şi disperarea părinţilor, apărute după ce peste 100 de bebeluşi au ajuns la spital cu reacţii adverse după ce au fost vaccinaţi cu serul din Danemarca, nu puteau să rămână nespeculate de bişniţari. Dacă până acum aduceau medicamente care la noi nu se găseau, mai nou, aceştia s-au reprofilat. Aceştia promit clienţilor orice tip de vaccin, chiar şi împotriva tuberculozei, adus la comandă din ţara vecină, Bulgaria.

„Dacă plec după BCG, dupa comandă cum am săptămânal, vi-l aduc şi pe al dumneavoastră. Ştiu că pot să-l aduc fără discuţie. Îl au si-l fabrică la ei. Deci fabrica lor face absolut orice. D-aia nu înteleg de ce România nu lucrează cu ei. Până şi Germania BCG-ul îl ia din Bulgaria. Nu se poate aşa ceva, nu-mi vine să cred”, povesteşte senin un comerciant ilegal de vaccin.

Medicii spun însă că nu este indicat să se facă niciun fel de vaccin fără recomandarea specialistului, pentru că serurile pot produce reacţii adverse.