Bilanţul tragediei din Boston: Trei persoane au murit şi 140 au fost rănite

Trei persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston, un carnagiu produs în plin centru al oraşului. Autorităţile au clasificat exploziile drept un atac terorist şi au ridicat nivelul de alertă în New York şi Washington.

16 apr. 2013, 05:55
Bilanţul tragediei din Boston: Trei persoane au murit şi 140 au fost rănite

În urma celor două explozii care au avut loc lângă linia de finish a maratonului din Boston trei persoane, din care un copil de 8 ani, au murit.

Cel puţin 17 dintre cele 144 de persoane rănite în exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt în stare critică, iar 25 în stare gravă, în timp ce opt pacienţi sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale, relatează CNN, citat de Mediafax. Cel puţin zece persoane rănite au membrele amputate.

Unii dintre pacienţii trataţi la Massachusetts General Hospital a suferit răni la membrele inferioare care necesită „operaţii multiple” în zilele următoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz.

PRIMELE IMAGINI surprinse de spectatorii strânşi la maraton – IMAGINI ŞOCANTE

Preşedintele SUA, Barack Obama, a vorbit, luni, americanilor, la trei ore după exploziile care au creat panică şi groază în Boston. Obama i-a asigurat pe compatrioţii săi că responsabilii pentru atentatele de la Boston vor fi prinşi, dar a subliniat că, deocamdată autorităţile nu au toate datele necesare.

Nu ştim încă cine a făcut asta sau de ce; încă nu avem toate datele„, a subliniat Barack Obama, în discursul susţinut la Casa Albă.

Autorităţile federale au clasificat exploziile drept un atac terorist, dar nu se ştie dacă originea acestuia este internă sau externă, a recunoscut un oficial federal din cadrul investigaţiei.

Un alt oficial federal a declarat pentru CNN că bombele au fost mici şi că testele iniţiale arată că acestea nu conţineau explozibil militar de tip C4 sau alte materiale de grad înalt, sugerând că dispozitivele folosite în atac au fost unele neprelucrate.

Autorităţile din Boston au găsit cel puţin un alt dispozitiv exploziv pe care l-au dezamorsat, a declarat comisarul de poliţie din Boston Ed Davis. Congresmenul de Massachusetts Bill Keating a vorbit despre alte două dispotive, unul găsit la un hotel de pe strada Boylston, în apropierea locului atacului, iar altul într-un loc neprecizat.

El a calificat atacul drept unul „sofisticat, coordonat şi planificat”.