Bijuterii în valoare de 60.000 de dolari, confiscate de vameşii de la Otopeni

Inspectorii Biroului Vamal Otopeni şi poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele de mână ale unui bărbat care venea din Hong Kong bijuterii de aproape 670 de game, în valoare de aproximativ 60.000 de dolari, a anunţat Autoritatea Naţional al Vămilor.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 11:10
Bijuterii în valoare de 60.000 de dolari, confiscate de vameşii de la Otopeni

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, care venea de la Hong Kong, via Viena, s-a prezentat joi la Biroul Vamal pentru a intra în ţară. După ce a intrat în posesia bagajelor, la efectuarea controlului vamal, bărbatul s-a înscris pe culoarul verde, pe care poţi intra dacă nu ai „nimic de declarat”, potrivit Mediafax.

În urma unui control amănunţit al bagajelor bărbatului, vameşii şi poliţiştii de frontieră au descoperit bijuterii din metale şi pietre preţioase care cântăreau 687 de grame.

„În data de 7 martie 2013, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Otopeni, împreună cu poliţiştii de frontieră, au descoperit, în bagajele de mână ale unui cetăţean român sosit din Hong Kong, bijuterii din metale şi pietre preţioase având o valoare de aproximativ 60.000 USD”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Bijuteriile au fost reţinute de vameşi, iar bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit acestuia dosar penal pentru contrabandă.