Bieber, o nouă GAFĂ. Cântăreţul a înfuriat comunitatea evreiască

După ce a vizitat Muzeul "Anne Frank", cântăreţul a scris în cartea de oaspeţi că tânăra evreică ar fi putut fi un fan Bieber. Gestul artistului a dat naştere unui val de critici pe reţelele sociale. 

15 apr. 2013, 11:37
Bieber, o nouă GAFĂ. Cântăreţul a înfuriat comunitatea evreiască

Muzeul „Anne Frank” din Amsterdam l-a apărat luni pe Justin Bieber de valul de critici care s-a abătut pe capul tânărului cântăreţ canadian, după ce acesta a afirmat că i-a fi plăcut ca printre fanii săi să se afle şi tânăra evreică moartă într-un lagăr de concentrare.

„Credem că trebuie reţinut faptul că un băiat de 19 ani a venit la casa Annei Frank şi a stat acolo o oră vineri seară, când putea să facă o sumedenie de alte lucruri la Amsterdam”, a declarat Maatje Mostart, purtător de cuvânt al muzeului, potrivit Agerpres.

Aflat la Amsterdam pentru un concert în cadrul turneului său european, Justin Bieber a vizitat vineri seară casa Annei Frank, unde s-a ascuns adolescenta evreică, împreună cu familia, în timpul războiului, până a fost prinsă de nazişti.

După vizită, Justin Bieber a scris în cartea de aur a muzeului că „Anne a fost cu adevărat o fiinţă deosebită. Cu puţin noroc, ar fi putut fi o +belieber+”. Pentru ultima afirmaţie, cântăreţul a fost aspru criticat, îndeosebi pe Facebook.

„Este stupid şi fără minte”, a declarat Esther Voet, directoare a Centrului de informare şi documentare despre Israel, referindu-se la comentariile cântăreţului canadian. „Acest lucru arată că superstarurile nu strălucesc întotdeauna printr-un IQ excepţional”, a încheiat ea.