Bibliotecă construită ilegal, în Palatul Parlamentului, pentru judecătorii CCR

Tupeu fără margini în Parlamentul României. Judecătorilor de la Curtea Constituţională a României li se construieşte, ilegal, o bibliotecă. Angajaţii de la Camera Deputaţilor s-au apucat de construcţie, fără să aibă aprobarea autorului și șefului de proiect al Casei Poporului, Anca Petrescu.

RomaniaTV.net
22 iul. 2013, 09:50
Bibliotecă construită ilegal, în Palatul Parlamentului, pentru judecătorii CCR

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a solicitat, la începutul lunii iunie, şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să-i amenajeze o bibliotecă în incinta instituţiei, potrivit ziuanews.ro. Solicitarea lui Zegrean către Zgonea a venit ca urmare a faptului că, la ora actuală, Curtea Constituţională a României îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu pus la dispoziţie de Camera Deputaţilor. După intrarea parlamentarilor în vacanţă, angajaţii Camerei Deputaţilor au început demersurile pentru amenajarea bibliotecii, dar fără să se respecte procedurile legale pentru o asemenea lucrare.

Proiectantul general al Palatului Parlamentului, arhitectul Anca Petrescu, a constatat că lucrările pentru realizarea bibliotecii se fac fără respectarea procedurilor legale.

„Din punct de vedere legal, banul public nu este gestionat cum trebuie. Orice fel de lucrare care se face din bani publici are nevoie de hârtii importante. Construcţia bibliotecii ar costa 100 de milioane de lei. Nu ştiu de unde a apărut, pentru că proiectantul, aşa spune legea, trebuie să facă aceste calcule. Ceea ce se întâmplă acolo este o lucrare după ureche, în spatele uşilor închise. De aceea, am solicitat ca lucrarea să fie sistată până când avem toate documentele tehnice”, a declarat Anca Petrecu, proiectantul general al Palatului Parlamentului.

Citeşte şi: Parlamentarii, în PERICOL în Casa Poporului. Vezi ce primejdie îi pândeşte pe aleşi