„BESTIA” de fier: Cum îşi riscă mexicanii viaţa în trenul morţii, pentru „Visul American” FOTO

Trenul de marfă, cunoscut sub numele de "Bestia", călătoreşte din orașul mexican Arriaga, din sud, până la Mexico City, şi în fiecare zi sute de imigranți, majoritatea din El Salvador, Guatemala, Honduras și Nicaragua, stau pe partea de sus a trenului, de multe ori zile întregi, până ajung la destinaţie.

01 mai 2013, 12:33

Trenul este cunoscut şi sub numele de trenul morții. Într-un echilibru precar pe partea de sus a containerelor mobile, „călătorii” sunt adesea mutilați sau uciși dacă cedează din cauza deshidratării sau oboselii.

Apoi, există pericolul uman. Aceste călătorii sunt adesea vizate de către bande criminale, răpitori și funcționari corupți.

Mânaţi de sărăcie şi cu speranța unei vieţi mai bune în SUA, mexicanii fac această călătorie periculoasă pentru a ajunge mai aproape de granița cu Statele Unite.

Potrivit Amnesty International, anual, mii de mexicani sunt maltratați, răpiţi sau violaţi în timpul acestor călătorii.

Atunci când ajung la Ciudad de Mexico, infractori mai organizaţi îi aşteaptă la coborâre, pentru a încasa taxele de protecţie.

Dacă nu plătesc, sunt răpiţi, bătuţi, li se cer favoruri sexuale. În cel mai rău caz, ei sunt obligați să lucreze pentru bande sau sunt ucişi.