Berea salvează vieţi. Cum a renunţat un chefliu la sinucidere pentru încă o duşcă VIDEO

Un bărbat din Argeş s-a cocoţat pe vârful unei clădiri înaltă de 40 de metri de unde a ameninţat că se aruncă în gol. Trainingul negociatorilor de la poliţie s-a dovedit futil în a-l determina să renunţe la elanul suicidar. După două ore de discuţii, negociatorii au recurs o cu totul alt gen de expertiză. Astfel, un amic de pahar a reuşit să-l facă pe chefliu să coboare imediat având ca mijloc de persuasiune două sticle de bere.

06 iul. 2013, 12:59
Berea salvează vieţi. Cum a renunţat un chefliu la sinucidere pentru încă o duşcă VIDEO

Bărbatul a ameninţat câteva ore că se aruncă în gol. Disperaţi câţiva oameni au sunat la 112 şi au cerut ajutor. O întreagă armată de poliţişti, jandarmi şi medici au venit la faţa locului. „Vino, bă, la scară jos!”, îi spunea un poliţist, exersându-şi talentul de negociator.

Tactul poliţistului, care a stat două ore în ploaie, nu a dat rezultatele scontate. Un cunoscut a reuşit să-l convingă mult mai repede să se dea jos după ce l-a ademenit cu două sticle de bere. Când a văzut berea, omul a coborât cu picioarele pe pământ, la nivelul solului aşteptându-l ispititoarele recipiente.

Bărbatul are 43 de ani şi locuieşte în comuna Bascov din Argeş. Toţi vecinii din sat ştiu că face scandal când bea de supărare. „E a patra oară care se urcă sus pe service”, a spus o localnică. „Maică-sa a trecut toată averea lu’ fata lu’ nevastă-sa şi acum pe el l-a dat afară”, a pomenit o altă femeie faptele care au generat accesele de alpinism urban ale chefliului.

Poliţiştii l-au dus pe bărbat la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Argeş şi l-au mai şi amendat cu 1.000 de lei pentru deranjul provocat.