Berceanu: Nu putem reduce numărul parlamentarilor. UDMR zice „nem”

Democrat-liberalul Radu Berceanu recunoaşte că reducerea numărului parlamentarilor, deziderat al PDL, nu se poate face dacă UDMR nu vrea acest lucru.  Într-o declaraţie pentru RTV.net, Berceanu critică atitudinea UDMR în interiorul coaliţiei şi o acuză că aplică principiul „îmi iau jucăriile și plec”.

06 dec. 2011, 12:03
Berceanu: Nu putem reduce numărul parlamentarilor. UDMR zice „nem”

Radu Berceanu  crede că sunt șanse foarte reduse pentru ca numărul parlamentarilor să fie redus în condițiile în care UDMR s-a arătat inflexibilă la negocierile din coaliție.

„Mie mi se pare că este destul de greu. UDMR are niște poziții foarte dure și fixe (…) Ei mizează că oricum or să se facă anumite concesii, le și iese, pentru că asta este realitatea”, a declarat Radu Berceanu pentru RTV.net.

Pe de altă parte, condițiile speciale în care cabinetul Boc guvernează impun PDL să mențină stabilitatea politică actuală.

„Nu cred că am putea renunța (la UDMR-n.red.), într-o situație atât de dificilă pe plan mondial, nu doar la noi, la minima stabilitate și la lucrurile care s-au făcut până acum”, a apreciat Berceanu.

Acesta și-a arătat nemulțumirea față de modul în care Uniunea tratează discuțiile din interiorul coaliției de guvernământ.

„Ei aplică principiul „îmi iau jucăriile și plec”. Așa-zisele negocieri sunt cu țintă fixă și cu asta se cam încheie”, constată Berceanu.

Totuși, senatorul PDL susține că partidul său își menține obiectivele politice, chiar dacă circumstanțele politice le fac greu de realizat.

„Reducerea numărului de parlamentari și Parlamentul unicameral sunt lucruri pe care le dorim, dar le dorim degeaba. Când UDMR zice „nem”, nu trece (..) N-am abandonat ideea, dar trebuie să vorbim realist”, a conchis Radu Berceanu.