Beneficiile surprinzătoare ale sărutului

Dacă ar fi să dăm o definiție a sărutului am putea spune că este o formă de relaționare între două persoane. Putem vorbi despre un sărut între prieteni, că formulă de salut sau de despărțire, sau de un sărut între iubiți care implică și alte părți, nu numai buzele. Și tocmai această activitate face foarte bine organismului. Iată 5 benefiicii ale sărutului, în opinia specialiștilor de la womansday.com.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 20:32
Beneficiile surprinzătoare ale sărutului

1. Sărutul îmbunătățește imunitatea
 
Dacă până acum se credea că prin sărut se transmit o mulțime de bacterii, iată că studii recente, publicate în revista Medical Hypotheses, relevă faptul că, prin sărut, crește imunitatea femeilor la Cytomegalovirus (un virus periculos pentru făt, care poate determină orbirea bebelușului sau nașterea cu malformații, dacă mama este purtătoare).
 
2. Sărutul te ajută să-ți alegi partenerul perfect
 
Antropologul Helen Fisher spune că prin sărut se activează 5 din cei 12 nervi de la nivelul craniului: „Cortexul captează semnale prin intermediul buzelor, obrajilor, limbii și gurii. Așa că un sărut nu este doar un sărut și atât, ci poate da informații despre cine este și ce vrea partnerul”. Alți specialiști spun că prin sărut se activează centri nervorsi care stabilesc ulterior dacă partenerul este sănătos, compatibil din punct de vedere genetic și, mai ales, care îi este „statusul” la capitolul reproducere. Vi s-a întâmplat să rupeți o relație după primul sărut, fără să vă puteți explica de ce. Acesta ar putea fi un răspuns. Creierul vostru a „simţit” că respectivul(a) nu era persoană potrivită.

Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.