Belgia e dură cu tutunul : Fumatul a fost interzis şi pe terase

Fumătorii, dar şi patronii de cafenele şi restaurante din Belgia primesc încă o lovitură din partea autorităţilor care au interzis noi locuri de fumat, cum ar fi terasele diferitelor localuri.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 08:44
Belgia e dură cu tutunul : Fumatul a fost interzis şi pe terase

Autorităţile de sănătate publică din Belgia au luat noi măsuri de interzicere a fumatului în locuri publice, unde până acum acest viciu mai era acceptat. Astfel, printr-o circulară emisă de autorităţile sanitare, fumatul este de-acum încolo interzis şi pe terasele restaurantelor şi cafenelelor, informează presa belgiană.

Noua măsură îi nemulţumeşte deopotrivă pe patronii de restaurante şi cafenele şi, în primul rând pe fumători, care sunt frustraţi de tabietul lor.

Totuşi, autorităţile sanitare au mai lăsat o breşă. În circulara cu pricina se menţionează că „o parte din terasă trebuie să fie în permanenţă descoperită, indiferent de condiţiile climatice”, iar dacă aceast lucru nu este posibil, atunci „fumatul este interzis pe întreaga terasă”.

Asociaţia Horeca Vlaanderen îşi exprimă nemulţumirea: „Toţi interpretau legea cu mai multă flexibilitate până acum şi s-au construit terase pe această bază. În plus, unele municipalităţi interzic acest tip de terasă semi-acoperită”, a comentat preşedintele Asociaţieie Horeca Vlaanderen,   Jan De Haes. „Această nouă interpretare este absolut dramatică”, a adăugat el.