Becurile economice pot provoca apariţia cancerului de piele. Vezi explicaţia

În ultimul timp, becurile economice fluorescente se bucură tot mai mult de aprecierea oamenilor. Un nou studiu avertizează că aceste becuri emit un nivel alarmant de radiaţii ultraviolete, crescând şansele indivizilor de a dezvolta cancer de piele.

09 ian. 2013, 14:33
Becurile economice pot provoca apariţia cancerului de piele. Vezi explicaţia

Studiul a fost realizat de cercetătorii Stony Brook University, din New York, care au măsurat cantitatea de emisii UV şi au analizat învelişul de substanţă luminiscentă (care ar trebui să conţină radiaţii UV) al becurilor, scrie descopera.ro.

De asemenea, ei au comparat efectele becurilor economice fluorescente asupra celulelor pielii umane cu efectele produse de becurile incandescente. Rezultatele au arătat că în fiecare bec studiat, această substanţă luminiscentă era deteriorată, emiţând radiaţii.

Celulele umane din piele s-au dovedit a fi afectate atunci când au fost expuse la becuri economice. „Rezultatele au arătat că ele pot iniţia distrugerea celulelor”, a declarat Marcia Simon. Cercetătorii susţin că becurile economice pot cauza chiar moartea.

„Becurile economice pot determina apariţia cancerului de piele în forma sa mortală şi anume melanoma”, a adăugat Rebecca Tung.