Becali: Voi face toate demersurile să fiu liber. Îi voi cere preşedintelui graţierea

Gigi Becali a precizat, luni, după aflarea sentinţei prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare că intenţionează să ceară graţierea din partea lui Traian Băsescu. Potrivit finanţatorului Stelei, România e "ţara lui Satan", Becali exprimându-şi regretul că nu a rămas în străinătate.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 15:58
Becali: Voi face toate demersurile să fiu liber. Îi voi cere preşedintelui graţierea

„Îmi pare rău, dar aşa va fi. La ora asta sunt achitat de cinci judecători şi condamnat de teri judecători de acelaşi rang. Acum, trageţi voi concluzia că ce se va întâmpla. Eu nu am vrut să fac la CEDO nimic, dar ca să fac o revizuire trebuie să fac rapid. E o anomalie. Cum adică, să fii achitat de cinci şi să fii condamnat de trei. Să distrugi o familie pentru că ai făcut un schimb de terenuri acum 16 ani? Asta e ţara lui Hristos? E ţara lui Satan. Trebuia să aştept un sentinţa unde trebuia s-o aştept. Am fost fraier. Trebuia să rămân unde eram şi cu asta basta”, a adăugat Becali.

CITEŞTE ŞI: Becali: Rog un minim de eleganţă şi respect. Să nu vină cu mascaţi şi circ. Mă prezint singur

Întrebat dacă va cere graţierea din partea lui Traian Băsescu, Becali a răspuns că acesta a fost primul său gând.

„Ce, mi-e ruşine să cer libertatea mea? Care e treaba? Un act creştinesc e ruşinos? Toate demersurile pe care le pot face: smerenie, orice, le voi face pentru ca să fiu liber. Nu-mi cad galoanele. Eu cer graţierea preşedintelui. Vrea s-o dea, bine. Nu vrea, bine”, a mai spus Becali.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.