Gigi Becali, AMENDĂ MAXIMĂ pentru afirmaţiile privind „voturile satanice” ale baptiştilor

Gigi Becali a fost amendat din nou pentru declaraţiile sale. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a taxat cu 8.000 de lei pe omul de afaceri pentru ceea ce acesta a spus despre creştinii baptişti în campania electorală pentru parlamentare.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 12:02
Gigi Becali, AMENDĂ MAXIMĂ pentru afirmaţiile privind „voturile satanice” ale baptiştilor

Deputatul independent Gigi Becali a fost amendat cu suma maximă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Omul de afaceri a primit o amendă de 8.000 lei, pentru declaraţiile sale din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, când spunea că nu doreşte voturile baptiştilor întrucât ar fi voturi satanice venite din partea celor care l-au lepădat pe Christos, scrie ziare.com.

Decât să cer votul unei secte, mai bine n-am nevoie de niciun vot toata viaţa mea. Nu vreau să mă voteze niciun baptist. Ei sunt români, sa fie sănătoşi, mie să nu îmi dea niciun vot nici un sectant. Nici un pocăit să nu îmi dea nici un vot, că nu am nevoie de nici un vot de-al lor. Voturi satanice de la cei care s-au lepădat de Hristos eu nu am nevoie. Să mă voteze musulmanii, evreii, care au credinţe moştenite. Alealte sunt numai secte satanice. Măcar ateul nu crede. Una e să nu crezi, alta e sa îl vinzi pe Hristos„, declara Becali, în data de 23 noiembrie.

În urma declaraţiilor lui Becali,  Cultul Creștin Baptist a trimis o sesizare către mai multe instituții din România și din afară în legătură cu atitudinea europarlamentarului față de baptiști.

CNCD a justificat cuantumul maxim al amenzii date lui Becali prin faptul că deputatul a recidivat. În plus, spun reprezentanţii CNCD, postura de parlamentar al lui Becali face ca afirmaţiile să fie cu atât mai grave.