Becali: Voi discuta cu Crin Antonescu să vedem ce REGULI trebuie să respect. PNG vine cu o zestre

Gigi Becali a declarat, marţi seara, la România TV că va discuta cu Crin Antonescu despre rămânerea sa în PNL pentru că înţelege că "trebuie să respecte nişte reguli, să intre în canoanele PNL-ului". Becali a arătat însă că PNL trebuie întărit şi a explicat că, în cazul unei fuziuni cu Partidul Noua Generaţie, liberalii s-ar alege cu 1.000 de consilieri, un procent electoral de 2% şi un sediu în valoare de un milion de euro.

29 ian. 2013, 21:51
Becali: Voi discuta cu Crin Antonescu să vedem ce REGULI trebuie să respect. PNG vine cu o zestre

Crin Antonescu i-a transmis lui Gigi Becali că dacă vrea să rămână în Partidul Naţional Liberal va trebui să respecte nişte reguli, iar răspunsul fostului lider al PNG nu s-a lăsat mult aşteptat. „Orice om înţelege că, dacă vrea să fie într-un partid ca PNL, trebuie să respecte nişte reguli, să intre în canoanele PNL-ului (…) Eu mă simt bine în PNL, dar ca să pot spune ceea ce vreau să fac în viitor trebuie să am o discuţie cu domnul Crin Antonescu, să vedem ce reguli trebuie să respect„, a declarat Gigi Becali la România TV.

Viziunea lui Becali privitoare la PNL este că formaţiunea ar trebui întărită, în perspectiva viitoarelor confruntări electorale, iar în acest sens el are şi o ofertă de ordin material. „De ce să pierzi un procent de 2%, pe care PNG-ul îl are dintotdeauna? De ce să pierzi 1.000 de consilieri locali, care aduc nişte voturi? De ce să pierzi un sediu care valorează cam un milion de euro şi pe care îl poţi cumpăra la o sumă foarte mică, probabil câteva zeci de mii de euro„, a spus Becali, care a subliniat că oferta sa este valabilă doar în cazul în care PNL fuzionează cu PNG.

N-o să vin să fac alianţă cu PNL-ul, eu, PNG, n-am pretenţia asta. Problema asta se pune doar dacă fuzionăm. Se va face o fuziune, în care PNL-ul absoarbe PNG-ul şi partidul nostru vine cu o zestre. Până la urmă, un sediu de un milion de euro nu-i de aruncat„, a mai declarat Becali, la România TV.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în zilele următoare se va decide dacă deputatul George Becali va rămâne în partid, supunându-se „unor rigori” ale liberalilor sau dacă se va întoarce în PNG.

„Am făcut o asociere politică într-o anumită conjunctură cu domnul Becali şi vom lămuri în zilele următoare dacă domnia sa doreşte să rămână à la longue în PNL, supunându-se unor rigori (…) sau dacă domnia sa redevine lider al unui partid care există în România, din poziţia de parlamentar”, a susţinut liderul PNL, la Antena 3.

Gigi Becali a afirmat, pe 15 ianuarie, că, dacă declaraţiile sale fac rău partidului, nu are nicio problemă să se retragă din rândurile liberalilor.