Bebeluş mort la naştere: Părinţii îi acuză pe medici că au fracturat cu forcepsul craniul copilului

Familia unui copil mort la naştere la Spitalul "Caritas" din municipiul Roşiorii de Vede îi acuză pe medici de neglijenţă, susţinând că bebeluşului i-a fost fracturată cutia craniană, fiind scos cu forcepsul, în timp ce cadrele medicale afirmă că vina este a mamei, care nu a cooperat cu doctorii.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 07:52
Bebeluş mort la naştere: Părinţii îi acuză pe medici că au fracturat cu forcepsul craniul copilului

Alexandru Ghimiş, tatăl copilului, afirmă că bebeluşul a murit la câteva minute de la naştere.

„Era primul nostru copil, era băiat. Era plin de sânge, cu craniul aproape distrus. Toată sarcina a decurs normal şi nimic nu prevestea nenorocirea din ziua naşterii. După mai bine de opt ore de chin, medicul ginecolog a folosit forcepsul pentru a-l scoate. Grav este faptul că medicii au încercat să ascundă adevărul, au încercat să arunce toata vina asupra soţiei mele, care n-ar fi colaborat în timpul naşterii. Adevărata cauza a morţii bebeluşului am aflat-o de la medicii Institutului de Medicină Legală. Cel mic a murit din cauza unei hemoragii puternice la creier. A avut craniul fracturat cu forcepsul”, a declarat tatăl bebeluşului.

Medicul Alina Stănescu, cea care a asistat naşterea, spune că tragedia a avut loc din cauza mamei, care nu a cooperat cu personalul medical.

„Femeia a cedat psihic şi nu a mai cooperat cu noi. N-a mai putut să împingă copilul, iar noi aveam de luat o decizie. Prioritar, mereu, oricum ar suna asta, este sa salvăm mama, ea este cea pe care trebuie să o salvăm”, a declarat Alina Stănescu.

Părinţii bebeluşului mort au depus o plângere la Colegiul Medicilor Teleorman.