Băuturi NATURALE şi RĂCORITOARE pentru vară

O regulă esenţială pentru o sănătate de fier este hidratarea. În sezonul estival, când vremea caniculară a cuprins România, este cu atât mai important să consumi fructe, legume şi foarte multe lichide naturale.

20 iun. 2013, 05:31
Băuturi NATURALE şi RĂCORITOARE pentru vară

Iată câteva reţete de băuturi naturale şi răcoritoare, excelente pentru sezonul canicular:

1. Smoothie de cireşe cu iaurt şi miere. Această băutură răcoritoare te ajută să elimini toxinele din corp.

Ingrediente: 250 de grame de iaurt, 3 cireşe, 15 grame de miere.

Metodă de preparare: Se spală cireşele şi li se scot sâmburii. Se pun apoi împreună cu iaurtul în blender şi se amestecă până se transformă într-un smoothie cremos. Se toarnă în pahar şi se adaugă mierea, după care se pune la rece.

2. Suc de cireşe şi sfeclă. Este o băutură perfectă în curele de detoxifiere. Cheia este să foloseşti sfeclă în cantitate mică.

Ingrediente: sfeclă decojită, o cană de cireşe fără sâmburi, 1 pară medie coaptă, 1 ceaşcă de varză tocată, 1 cană cu apă.

Metodă de preparare: Ingredientele se pun într-un blender şi se amestecă până ce compoziţia devine cremoasă. Dacă ţi se pare prea groasă compoziţia, poţi adăuga apă.

3. Smoothie de cireşe şi lapte. O combinaţie delicioasă care îţi dă energie dimineaţa.

Ingrediente: 1 ceaşcă de cireşe, puţină salată Kale, 1 ceaşcă de lapte de vacă, 2 ceşti de apă, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri de seminţe Chia, 1 linguriţă de extract de vanilie fără gluten, vanilie lichidă.

Metodă de preparare: Toate ingredientele se pun în blender şi se amestecă până ce compoziţia devine cremoasă. Dacă ţi se pare că are nevoie să fie diluată, adaugă apă şi câteva cuburi de gheaţă.

4. Ceai detoxifiant cu ghimbir şi lămâie. Acest ceai te ajută să îţi întăreşti organismul, contribuind totodată la o mai bună circulaţie a sângelui. Bea ceaiul detoxifiant înainte de micul dejun.

Ingrediente: ghimbir proaspăt (curăţat şi tocat), lămâie, ardei iute roşu.

Metodă de preparare: Pune apă într-un vas şi aşteaptă să dea în clocot. Adaugă ghimbirul şi lasă un minut, apoi varsă apa într-o cană cu ceai şi scoate ghimbirul. Adaugă sucul de lămâie, iar la sfârşit pune un pic de ardei iute.

5. Ceai detoxifiant cu mentă şi ghimbir. Acest ceai răcoritor este un remediu excelent în cazul afecţiunilor respiratorii sau digestive.

Ingrediente: ceai de iasomie, ghimbir proaspăt decojit, o lămâie verde, frunze de mentă, zahăr şi gheaţă.

Metodă de preparare: Cantitatea de lămâie, mentă, ghimbir şi zahăr este lăsată la aprecierea ta. Pune într-un ibric 4 felii de ghimbir decojite, lămâia feliată, câteva frunze de mentă şi o lingură şi jumătate de ceai de iasomie. Toarnă apoi 1 litru de apă fiartă şi lasă timp de 5 minute. Strecoară amestecul într-un alt vas şi adaugă zahăr după gust.

6. Suc de portocale şi ghimbir. Un suc perfect de preparat dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit.

Ingrediente: o banană, decojită şi congelată, o bucăţică mică de ghimbir curăţat şi tocat, jumătate de ceaşcă de felii de mango congelate, puţin suc de portocale şi puţină apă.

Metodă de preparare: Adaugă toate aceste ingrediente într-un blender şi amestecă până ce totul devine o compoziţie cremoasă. Poţi pune apoi apă şi gheaţă.

7. Smoothie cu banană, portocală şi mere

Ingrediente: 1 banană, 1 portocală, 2 mere, 2 iaurturi, scorţişoară.

Metodă de preparare: Se curăţă fructele şi se taie bucăţele. Se pune în blender iaurtul şi se amestecă cu fructele mărunţite până se face o pastă. Se pot adăuga cuburi de gheaţă.

8. Smoothie cu pepene galben, coacăze şi kiwi

Ingrediente: banane, pepene galben, coacăze, kiwi, îngheţaţă de vanilie, lapte, cuburi de gheaţă

Metodă de preparare: Ingredientele se pun în blender şi se amestecă. Se serveşte imediat cu sau fără frişcă.

9. Smoothie din citrice. Acest smoothie este răcoritor şi excelent pentru topirea grăsimii de pe abdomen.

Ingrediente: 1/2 pahar lapte degresat, 1/2 pahar iaurt simplu, 2 linguri sorbet de lămâie, 1/2 portocală tăiată felii.

Metodă de preparare: Se pun ingredientele în blender şi se mixează până ce se obţine un smoothie, excelent pentru o dietă de vară.

10. Băutură cu ananas

Ingrediente: 1 pahar de lapte degresat, 2 felii de ananas din conservă, 1 lingură ulei din seminţe de in, cuburi de gheaţă.

Metodă de preparare: Toate ingredientele se amestecă în blender.

Citeşte şi Combinaţii răcoritoare de limonadă şi fructe