Bătrânelul care a făcut 5,5 milioane de lei din cărţi vândute Bibliotecii Metropolitane

Biblioteca Metropolitană a cumpărat, din anul 2007 până în prezent, cărţi de mai mult de un milion de euro de la o singură persoană, fără a fi organizate licitaţii. Achiziţiile au fost aprobate de o comisie condusă directorul Florin Rotaru, iar această sumă exorbitanţă a fost dată unui bătrân de 86 de ani, care stă singur într-un apartament modest din Sectorul 3.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 12:34
Bătrânelul care a făcut 5,5 milioane de lei din cărţi vândute Bibliotecii Metropolitane

Cele 5,5 milioane de lei oferite lui P.C. sunt mai mari decât sumele oferite în cinci ani către marile edituri Polirom, Humanitas, Rao, Nemira şi Eminescu. Vizitat de jurnaliştii B365.ro, bătrânul pe care biblioteca l-a făcut milionar este departe de a trăi în lux. Acesta stă singur de 40 de ani, de când i-a murit soţia, şi este înconjurat de cărţi. Bărbatul s-a declarat foarte speriat de această situaţie, când a fost întrebat de legăturile sale cu Biblioteca Metropolitană, a început să tremure şi s-a aşezat.

„Mă băgaţi în puşcarie! Gata, sunt la anchetă. Nu mai spuneţi nimănui că am eu legături cu Biblioteca Metropolitană. Am rupt cu ei (…) Directorul ăsta este ales, nu numit. Nu pot să vă dau mai multe amănunte! Nu mă băgaţi în puşcărie”, a declarat bătrânul.

Vezi care a fost reacţia directorului Bibliotecii Metropolitane faţă de aceste achiziţii pe B365.ro.