Bătaie cu bâte şi topoare în judeţul Harghita. Mascaţii au ridicat peste 40 de persoane

O bătaie cu topoare şi bâte a avut loc în Gheorgheni, judeţul Harghita, informează România TV. Conflictul a pornit de la două grupuri de romi. În cele din urmă, mascaţii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi au ridicat 41 de persoane.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 14:17
Bătaie cu bâte şi topoare în judeţul Harghita. Mascaţii au ridicat peste 40 de persoane

Un număr de 41 de persoane au fost conduse, sâmbătă, la sediul Poliţiei din Gheorgheni, judeţul Harghita, după ce pe o stradă de la marginea oraşului a izbucnit un scandal cu bâte şi alte arme albe.

„Cele 41 de persoane par să fi fost mai mult sau mai puţin implicate. Conflictul ar fi izbucnit pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. Apelul a intrat prin 112. Primii care au ajuns la faţa locului au fost poliţiştii unei patrule de Siguranţă Publică. A intervenit şi o grupă de intervenţie rapidă şi o grupă de jandarmi”, a declarat, pentru România TV, Gheorghe Filip, purtător de cuvânt IPJ Harghita.

Potrivit ministrului de Interne, Mircea Duşa, în urma conflictului nu au rezultat victime, dar mai multe locuinţe au fost avariate.

„Pe o stradă din municipul Gheorgheni mai multe familii de romi s-au încăierat, vreo 100 de persoane şi bărbaţi, copii, femei. Şi-au spart geamurile la case. Nu există victime. Mascaţii au intervenit. Sunt conduse 41 de persoane la postul de poliţie din Gheorgheni. Urmează să se ia declaraţii de la persoanele implicate pentru a se stabili pedeapsa care urmează să fie aplicată. Sunt mai multe zone în judeţul Harghita unde romii sunt destul de numeroşi şi deseori se încaieră”, a precizat, la România TV, Mircea Duşa.