Băsescu: Sunt la fel de nemulţumit ca şi în 2008 de Tratatul bilateral cu Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este la fel de nemulţumit, ca şi în 2008, de Tratatul bilateral cu Ucraina, el adăugând că România cere respectarea drepturilor cetăţenilor statului vecin care se revendică a fi etnici români.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 16:34
Băsescu: Sunt la fel de nemulţumit ca şi în 2008 de Tratatul bilateral cu Ucraina

„Sunt la fel de nemulţumit. Şi vizam alte lucruri decât minorităţile când spuneam că sunt nemulţumit. (…) Dar nu vreau să deschidem un contencios, pentru că subiectul nu este relaţia noastră cu Ucraina”, a spus Băsescu într-un interviu acordat Radio România Actualităţi în comun cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti.

Cei doi şefi de stat au vorbit şi despre acordarea cetăţeniei române moldovenilor de peste Prut. „Le dăm tinerilor moldoveni şansa să studieze şi să muncească în UE. Prin acordarea cetăţeniei române, tinerilor din Republica Moldova li se oferă şansa să studieze şi să lucreze oriunde în România sau UE, în condiţiile în care negocierea de către Chişinău cu UE a acordului de liberă circulaţie va mai dura câţiva ani”, a mai spus şeful statului român.

Proiectele comune de infrastructură energetică au fost prioritate la întrevederea de astăzi a preşedintelui RM, Nicolae Timofti cu omologul său de la Bucureşti, Traian Băsescu.  Nicolae Timofti s-a arătat încrezător în realizarea proiectelor bilaterale, menite să ajute Republica Moldova în calea de integrare europeană, scrie voceabasarabiei.net. La rândul său, Băsescu a declarat că România va susţine Republica Moldova în drumul ei European indifferent de culoarea politică a forţelor aflate la guvernare.

Nicolae Timofti a accentuat că vizita sa la Bucureşti este prima dintre cele bilaterale, în calitatea sa de preşedinte al Republicii Moldova. Nicolae Timofti, a spus că a constatat în ultima perioadă un progres al relaţiilor de prietenie dintre RM şi România.