Băsescu spune că îi va face plângere penală lui Victor Ponta

Traian Băsescu a anunţat joi că îi va face o plângere penală premierului Victor Ponta pentru afirmaţiile pe care premierul le-a făcut despre Vila Dante.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 08:40
Băsescu spune că îi va face plângere penală lui Victor Ponta

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat joi că îi va face plângere penală lui Victor Ponta pe care îl acuză de calomnie în legătură cu afirmaţiile făcute despre Vila Dante.

„Aici a depăşit limita luptei politice prin minciună”, a spus Băsescu la realitatea.net, adăugând că Ponta a minţit atunci când a afirmat că are informaţii de la SPP: „Trebuia să spună cine i-a zis, cu nume şi prenume”.

Premierul Victor Ponta i-a invitat, miercuri, pe jurnalişti să facă turul unei vile din nordul Capitalei, Vila Dante, despre care spune că a fost pregătită pentru Traian Băsescu, pentru ca acesta să se mute acolo după terminarea mandatului. Oficialul le-a spus jurnaliştilor că vila a fost modernizată cu un milion de euro.

În replică, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, a declarat că informaţiile „vehiculate şi girate personal” de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante „reprezintă o diversiune” şi că Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea de renovări la Vila Dante.