Planul lui Băsescu, după 2014: Obiectivul meu va fi construirea unei drepte puternice

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că, după încheierea mandatului de preşedinte, se va ocupa de construirea unei drepte puternice în România. Totodată, Băsescu a precizat că nu-şi doreşte să redevină preşedinte de partid şi i-a îndemnat pe delegaţii la Convenţia Naţională a PDL să dea o şansă liderilor mai tineri din partid deoarece este nevoie de un nou ciclu evolutiv în partid.

23 mart. 2013, 09:44
Planul lui Băsescu, după 2014: Obiectivul meu va fi construirea unei drepte puternice

Traian Băsescu a spus că anunţul referitor la rămânerea sa în viaţa publică după încheierea mandatului nu s-a referit la o reîntoarcere în PDL deoarece a fost nemulţumit de faptul că au fost voci în partid care au criticat guvernarea PDL.

„Am spus Da, voi reveni în politică, dar nu am spus ‘Da, voi reveni în PDL‘ pentru că am regăsit în partid mesajul Antenelor”, a spus preşedintele.

În replică la acest mesaj potrivit căruia eşecul la alegeri se datorează greşelilor făcute în actul de guvernare, Băsescu susţine că PDL a plătit conştient costurile generate de măsurile de austeritate care au fost necesare pentru depăşirea crizei şi pentru modernizarea statului.

„Dacă aţi pierdut, aţi pierdut pentru că aţi salvat ţara”, le-a spus Băsescu democrat-liberalilor adunaţi la Romexpo. „M-a durut cumplit că unii şi-au făcut campanie cu mesajul Antenei 3”, a adăugat ulterior Traian Băsescu.

În ce priveşte viitorul său politic, preşedintele a arătat că se va dedica întăririi dreptei în România.

După ce-mi termin mandatul, obiectivul meu va fi construirea unei drepte puternice care să readucă procesul de modernizare a României într-o doctrină care crează şanse, nu dă pomeni electorale, o doctrină în care fiecre să-şi construiască viitorul, nu să i se spună care este locul lui, în care fiecare dintre oameni să aibă deschis orice orizont„, a spus şeful statului.

Băsescu a completat însă că nu intenţionează să preia şefia PDL după încheierea mandatului. 

„Voi reveni în politică cu obiectivul ‘2016, dreapta la putere’. Să nu vă gândiţi că mă voi aşeza în fruntea unui partid. Am văzut că la acest anunţ al meu că rămân în politică au fost diferite oferte din partea candidaţilor. Masa la care mă aşez după ce îmi termin mandatul o stabilesc eu şi nimeni altcineva”, a spus Băsescu.