Băsescu nu va participa la festivităţile de la Iaşi de Ziua Unirii

Preşedintele Traian Băsescu nu va participa în cursul zilei de joi la ceremoniile organizate la Iaşi şi la Focşani pentru sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, a precizat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

RomaniaTV.net
23 ian. 2013, 10:21
Băsescu nu va participa la festivităţile de la Iaşi de Ziua Unirii

„Preşedintele confirmă că nu va participa în cursul zilei de mâine la ceremoniile organizate la Iaşi şi la Focşani, ocazionate de aniversarea Unirii Principatelor Române”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Train Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au fost invitaţi să participe, joi, la Focşani, la manifestările prilejuite de împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor începe la ora 15.00, cu un concert susţinut de fanfara militară.

Miercuri, PNL a anunţat că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va participa joi la manifestările organizate la Iaşi.

În 8 ianuarie, Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a precizat că premierul Victor Ponta şi-a confirmat prezenţa la manifestările din 24 Ianuarie de la Iaşi. Primăria urma să adreseze o invitaţie la manifestări şi preşedintelui Traian Băsescu.

Anul trecut, şeful statului a venit la Iaşi pe 24 ianuarie, el fiind huiduit şi fluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute. După discurs, Băsescu a depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit.