Băsescu: N-am crezut că se va ajunge la decapitare. Am crezut că Ponta îl lasă pe Vasile Blaga

Traian Băsescu spune că a fost surprins de acţiunile de suspendare, declarând la România TV că s-ar fi aşteptat ca ofensiva USL să nu atingă şi conducerea Senatului.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 17:39
Băsescu: N-am crezut că se va ajunge la decapitare. Am crezut că Ponta îl lasă pe Vasile Blaga

Traian Băsescu a declarat la România TV că nu se aştepta la întregul proces declanşat de USL la adresa sa, precizând că ar fi sperat ca PSD şi PNL să-l lase în funcţia de preşedinte al Senatului pe Vasile Blaga. 

„În momentul în care Victor Ponta a anunţat că mi-am dat seama. N-am crezut însă că se va ajunge la o asemenea decapitare. Am crezut că-l lasă pe Vasile Blaga, am crezut că este doar pentru suspendarea preşedintelui. Nu aveau încredere că dacă vine Vasile Blaga va face ce trebuie. Aveau nevoie de Crin Antonescu. Ponta nu e suficient de sincer ca să fi avut o discuţie sinceră despre suspendare în momentul în care l-am numit prim-ministru. Am analizat acest risc înainte de a-i da mandatul lui Victor Ponta. M-am gândit însă că nu mai suntem la stadiul la care politicienii ar putea pune interesul lor deasupra interesului naţional. Interesul lor major acum este să pună justiţia sub control„, a precizat Băsescu.

„Sunt 20 de parlamentari care au dosare penale, alţii ştiu că le vine şi lor vremea, iar trei sunt incompatibili. Toţi ăştia care ştiu că nu se poate negocia nimic cu mine legat de justiţie au fost un catalizator”, a mai afirmat președintele suspendat.