Băsescu mulţumeşte „ungurimii”: Maghiarii au înţeles decapitarea statului şi nevoia de stabilitate

Traian Băsescu mulţumeşte maghiarilor din Transilvania pentru faptul că nu au participat la referendumul din 29 iulie, afirmând că aceştia au înţeles "modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului". Aflat pentru trei zile în judeţele Covasna şi Harghita, preşedintele suspendat i-a lăudat pe maghiarii care "au înţeles nevoia de stabilitate a ţării".

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 14:47
Băsescu mulţumeşte „ungurimii”: Maghiarii au înţeles decapitarea statului şi nevoia de stabilitate

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, afirmă că maghiarii au participat în număr redus la referendum deoarece aceştia au înţeles „foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului” şi că „nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste”, transmite Mediafax.

Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Covasna, că maghiarii au înţeles, cu ocazia referendumului, că ţara are nevoie de stabilitate.

„Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc”, a spus preşedintele suspendat.

Întrebat cum explică prezenţa redusă a maghiarilor la referendum, Traian Băsescu a răspuns că ei au înţeles „foarte bine modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului”:

„Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta”.

De asemenea, întrebat de jurnalişti cum califică modul în care procurorii fac anchetele privind referendumul, el a spus că nu doreşte să comenteze pentru a nu fi acuzat că, de la Covasna, conduce activităţile Parchetului. „Până acum se spunea că din garaj conduc activităţile astea, iar acum o să spună că de prin Covasna. Totuşi, am câteva zile libere…”, a spus, zâmbind, Băsescu.

Preşedintele suspendat a precizat că a venit în această zonă pentru a scăpa câteva zile de aglomeraţia din Bucureşti:

„Am fugit câteva zile din aglomeraţia din Bucureşti. Eu mă simt bine în Covasna şi Harghita dintotdeauna, nimic nou sub soare. E plăcut aici”.

Traian Băsescu, a sosit, vineri, în staţiunea Covasna, fiind cazat la un hotel.