Băsescu la sicriul lui Radu Vasile: A fost un om de care am fost foarte legat

Preşedintele Traian Băsescu a depus o coroană de flori la sicriul lui Radu Vasile, aflat acum la Senat. Băsescu şi-a amintit că a fost susţinut în mod constant de către fostul prim-ministru pentru programele pe care şi le-a propus.

04 iul. 2013, 11:47
Băsescu la sicriul lui Radu Vasile: A fost un om de care am fost foarte legat

„A fost un om foarte deschis. Foarte mulţi spunea că e mai… Dar miniştrii trebuiau să-i propună ceva. Pentru mine a fost un prim-ministru foarte bun”, a declarat Traian Băsescu amintind susţinerea pe care fostul premier i-a arătat-o pentru modernizarea aeroportului Otopeni, construcţia terminalului de containere de la Constanţa şi aprobarea proiectului autostrăzii Bucureşti-Cernavodă.

Preşedintele susţine că modul în care s-a comportat PNŢCD faţă de Radu Vasile este una din cauzele care au dus la decăderea acestui partid. „Aflând că nu poate candida pe listele PNŢCD, l-am invitat să candideze în Argeş, pe listele PD”, a spus Băsescu.

„A fost un om de care am fost foarte legat (…) Eu am ţinut la el, el a ţinut la mine. Ne-am respectat reciproc”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul premier Radu Vasile, care a murit, miercuri dimineaţă, după o lungă luptă cu cancerul, va fi înmormântat, cel mai probabil, vineri, la Cimitirul Bellu Catolic.

Funeraliile fostului premier Radu Vasile vor avea loc vineri, acesta urmând să-şi doarmă somnul de veci „cel mai probabil” la Cimitirul Bellu Catolic, a declarat fiul acestuia, Tudor Vasile.

Radu Vasile a trecut în nefiinţă miercuri dimineaţă, după o lungă luptă cu un cancer de colon cu care a fost diagnosticat în 2010. „Tata a plecat liniştit dintre noi”, a spus fiul fostului premier, care a îndemnat presa să respecte momentul greu prin care trece familia sa în aceste momente.